Bijzonder weerzien voor Buijs: ''Ben Ron voor altijd dankbaar''

0
Bijzonder weerzien voor Buijs: ''Ben Ron voor altijd dankbaar''

FC Groningen gaat vrijdagavond op bezoek bij FC Twente. FC Groningen-trainer Danny Buijs kijkt uit naar het treffen in Enschede.

"FC Twente is goed aan het seizoen begonnen", blikt Buijs vooruit in gesprek met FC Groningen TV. "Het zijn een hoop jongens die bekend zijn met de Nederlandse competitie, maar die gehuurd zijn van andere clubs."

"FC Twente is een grote club en heeft een leuk stadion om in te spelen", vervolgt de oefenmeester. "Wij weten genoeg van FC Twente, maar het wordt vooral zaak om van eigen kracht uit te gaan. Dan is het een mooi moment om te kijken of we gelijkwaardig of misschien wel beter zijn dan FC Twente."

Voor Buijs betekent het treffen met FC Twente een weerzien met Ron Jans, die technisch manager bij FC Groningen was toen Buijs hoofdtrainer werd. Daarnaast behaalde Buijs met FC Groningen, destijds onder leiding van Jans, in 2006 Europees voetbal op bezoek in Enschede. "Ik ben hem voor altijd dankbaar dat hij mij die kans heeft gegeven", doelt Buijs op het hoofdtrainerschap bij FC Groningen.

"Het is heel leuk voor Ron dat hij nu weer in de Eredivisie werkt en dat hij bij FC Twente, wat toch moeilijk is geweest met veel nieuwe spelers aan het begin van het seizoen, goed is begonnen. Alleen hopen wij uiteraard wel, met alle goede bedoelingen voor Ron, dat hij morgenavond een wat minder gevoel heeft en dat wij de drie punten mee terugnemen", besluit Buijs.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!