''Uiteindelijk voelde ik me niet meer senang genoeg in die baan''

0
''Uiteindelijk voelde ik me niet meer senang genoeg in die baan''

FC Groningen neemt het vrijdagavond in de Grolsch Veste op tegen FC Twente en dat betekent voor trainer Ron Jans een ontmoeting met zijn oude club. De ervaren oefenmeester heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn periode als technisch manager. 

"Ik ben er in anderhalf jaar tijd achter gekomen dat ik meer een stuurder dan een bestuurder ben", blikt hij terug in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb er alles aan gedaan om een goede technisch manager te zijn voor de club. Maar uiteindelijk voelde ik me niet meer senang genoeg in deze baan", aldus Jans, die weet dat er tussen de supporters van FC Twente en FC Groningen veel rivaliteit heerst. 

"Ik heb wel de indruk dat dat de laatste jaren wat minder is geworden, al was de wedstrijd tegen Groningen hier in één dag uitverkocht. Dat zegt iets", vervolgt hij. "Of er veel verschillen zijn tussen de twee clubs? Nee, vind ik niet. Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen. Het zijn twee clubs die in de regio enorm leven, en de mentaliteit van de mensen is er over het algemeen hetzelfde."

Jans is tevens op de hoogte van de statistieken tijdens de onderlinge duels. "FC Twente heeft in Enschede 24 keer gewonnen, 7 keer won FC Groningen en 11 keer werd het gelijk", weet hij. "En in de laatste drie ontmoetingen heeft Groningen hier niet verloren. "Makkelijk zal het niet worden, want Danny Buijs (trainer Groningen, red.) heeft er een heel goed georganiseerde ploeg van gemaakt, die de ruimtes klein maakt en daardoor lastig te bespelen is", constateert Jans.

De bezoekers kunnen nog geen beroep doen op Arjen Robben en dat vindt de trainer van FC Twente jammer. "Want zo'n gigant wil iedereen graag op de Nederlandse velden zien", legt hij uit. "Bij het bekijken van beelden van FC Groningen zag je Robben regelmatig langs flitsen en dat is voor elke liefhebber een genot. Arjen is de grootste speler die de opleiding van Groningen ooit heeft voortgebracht."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!