Kolder: ''FC Groningen wou kosten wat het kost kort opbouwen''

0
Kolder: ''FC Groningen wou kosten wat het kost kort opbouwen''

Het was niet de beste wedstrijd van FC Groningen vrijdagavond tegen FC Twente. Veel fouten leiden de eerste twee doelpunten in. De bezoekers kwamen wel beter de kleedkamer uit, maar het mocht niet baten.

"FC Groningen wou kosten wat het kost kort opbouwen, waar ze eigenlijk naar mijn mening veel eerder de lange bal hadden moeten spelen, aansluiten en dan vanuit daar moeten voetballen", constateerde Marnix Kolder. "Nu wilden ze te veel opbouwen." De analist gaf dit al na tien minuten aan, maar niemand in het veld zag het. "Je moet zoiets aanvoelen, dat je van speelstijl moet veranderen."

"De eerste goal komt voort vanuit een persoonlijke fout van Dammers die een lange bal had moeten onderscheppen maar de bal over zijn voet liet stuiteren. De 2-0 was toch wel het opbouwprobleem, vanuit het team had de bal eerder weggetrapt moeten worden", geeft de analist aan. "FC Groningen was ook al gewaarschuwd voor de 1-0 door het vermeend buitenspeldoelpunt, wat ook al voortkwam vanuit een verkeerde opbouwsituatie."

Ondanks de aansluitingstreffer lukte het de Groningers niet om de gelijkmaker te maken en kon FC Twente zelfs nog een keer scoren. "Er kwam wat jeugdig elan in het team en daardoor ging FC Groningen ook vol risico spelen, dan kwamen er aan de andere kant ruimtes te liggen voor FC Twente", geeft Kolder in het Dagblad van het Noorden aan. "Toen was het gelopen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!