Matusiwa baalt: ''We speelden FC Twente eigenlijk in de kaart''

0
Matusiwa baalt: ''We speelden FC Twente eigenlijk in de kaart''

Dankzij veel opbouwende fouten en twee persoonlijke fouten kreeg FC Groningen gisteren drie doelpunten achter. Vooral de eerste helft was hierin bepalend, want de tweede helft was volgens aanvoerder Azor Matusiwa wel goed.

"Ik denk dat wij de wedstrijd op basis van de eerste helft hebben verloren. We zijn te naïef geweest in de opbouw en ten kosten van alles toch willen voetballen", geeft Matusiwa bij FOX Sports aan. "Ik denk dat het wel kunnen, maar vandaag hebben we de verkeerde keuzes gemaakt en de uitvoering was niet goed, waardoor we hen eigenlijk in de kaart speelden. Op basis van de tweede helft hadden we meer verdiend."

"We hebben te vaak willen opbouwen", erkent de aanvoerder. "We hebben het ook in de rust gehad over dat we afwisseling moeten hebben in het opbouwen en dan weer de lange bal spelen, alleen nu hebben wij hen in de kaart gespeeld en heb je ook nog twee persoonlijke fouten van ons die zij afstraffen."

"Ik voel me er als aanvoerder ook wel verantwoordelijk voor dat ik niet heb aangegeven dat we variatie in ons spel moesten aanbrengen. Ik denk dat we veel te voorspelbaar en makkelijk te verdedigen waren", besluit hij. "Dat is een leer moment van ons en nemen we weer mee naar volgende week."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!