VIDEO | FC Groningen krijgt in slotminuten deksel op de neus en verliest Buijs hekelt transfers: ''Vorig jaar is ook een mooi voorbeeld'' Vier FC Groningen-spelers ontvangen een onvoldoende na nederlaag Teleurgstelde Buijs: ''Dat kan je die jongens niet kwalijk nemen'' 'Real Madrid informeert naar FC Groningen-flop'

Faber is er nog niet uit: ''Zaterdag nog interessante training voor de boeg''

( 0 reacties)
Faber is er nog niet uit: ''Zaterdag nog interessante training voor de boeg''

FC Groningen gaat zondag op jacht naar het eerste competitiedoelpunt en de eerste punten in de Eredivisie van het seizoen 2016/2017. “Die opdracht is duidelijk,” weet trainer Ernest Faber die na twee nederlagen zijn team helemaal onderaan de ranglijst terugvindt.

Faber houdt om die reden de selectie compleet en laat in tegenstelling tot vorige week niemand van zijn selectie bij FC Groningen onder-23 meedoen. “Deze keer houd ik iedereen erbij voor de training van zaterdag,” geeft Faber op de clubwebsite van FC Groningen aan. “De concurrentie is een stuk groter geworden en als trainer heb ik elf basisplekken te verdelen. Iedereen heeft deze dagen weer volop kansen zijn kwaliteiten te laten zien.”

De trainer beseft dat er zondag uit een ander vaatje dan in de eerste twee wedstrijden getapt dient te worden. “Het is duidelijk dat we het beter moeten dan de afgelopen weken. We moeten snel doorschakelen en dingen anders gaan doen dan in de vorige twee wedstrijden. Maar in de uitwedstrijd tegen Excelsior zaten ook weldegelijk dingen, die wel goed gingen. Het laatste uur hebben we aardig wat kansen gecreëerd en weinig meer weggegeven.”

Faber ziet in de tegenstander van zondag veel vergelijking met die van afgelopen zaterdag. “Twente is net als Excelsior een ploeg, die de ruimtes klein houdt en veel snelheid voorin heeft. We hebben zelf zaterdag nog een interessante training voor de boeg. De opstelling is bij de spelers nog niet bekend en we hebben dan ook diverse scenario’s uitgewerkt.”

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›