Streep door bekerduel FC Groningen? ''Vraag of dat praktisch kan''

0
Streep door bekerduel FC Groningen? ''Vraag of dat praktisch kan''

De strijd om de KNVB Beker gaat eind oktober van start. Het is echter de vraag of het bekertoernooi in de huidige vorm wel gespeeld kan worden.

De overheid heeft dinsdagavond namelijk bekendgemaakt dat de wedstrijden in het amateurvoetbal de komende vier weken worden stilgelegd. En dat terwijl er 26 amateurverenigingen actief zijn in het bekertoernooi. De KNVB gaat er echter vanuit dat zij gewoon in actie mogen komen.

"Het is een betaaldvoetbaltoernooi, dus dan zou je mogen veronderstellen dat ook de amateurclubs mogen voetballen", vertelde Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, dinsdagavond in gesprek met de NOS. FC Groningen speelt in de eerste ronde van het bekertoernooi tegen TEC en ook staan onder meer de wedstrijden DVS - Willem II, Staphorst - PEC Zwolle en HHC - Vitesse op het programma.

Van der Zee heeft echter nog wel de nodige vragen. "De vraag is wel of dat praktisch kan. Zijn ze fit genoeg om te spelen? Moeten ze getest worden?", geeft hij aan. "Dat gaan we morgen (vandaag, red.) navragen bij VWS en ons ook intern op beraden." PSV is de eerste ronde van het bekertoernooi vrij, omdat de Eindhovenaren uitkomen in de Europa League.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!