TEC tegen FC Groningen? ''Hebben een maand weinig tot niets gedaan''

0
TEC tegen FC Groningen? ''Hebben een maand weinig tot niets gedaan''

De strijd om de KNVB Beker gaat eind oktober van start. Het is echter de vraag of het bekertoernooi in de huidige vorm wel gespeeld kan worden. Zo speelt FC Groningen tegen de amateurs van TEC, die vanaf vanavond vier weken niet meer mogen trainen en ook de competitie is stilgelegd.

TEC-voorzitter Johan Verweij hoopt op uitstel van de eerste bekerronde. "We hebben al twee weken niet gespeeld en getraind omdat het coronavirus heeft huisgehouden in onze selectie", uit de preses zijn zorgen in gesprek met De Telegraaf. "We stonden maandag met elf man op de training en zijn ook stafleden getroffen door het virus. Herstelde spelers blijken conditioneel problemen te ondervinden."

"Moeten we spelen tegen FC Groningen dan hebben we een maand weinig tot niets gedaan. Een bekerronde tegen een Eredivisie-club is het hoogtepunt in onze 40-jarige historie, maar op deze manier een pijnlijke ervaring", aldus Verweij, die ook financiële zorgen heeft als het bekerduel met FC Groningen alsnog gespeeld gaat worden eind deze maand.

"Stel dat FC Groningen Arjen Robben meeneemt?", schetst hij. "Hoe gaan we de kinderen op de parkeerplaats bij hem weghouden? Dat zijn bijvoorbeeld extra beveiligingskosten die je moet maken, zonder dat je er iets voor terugziet. Geen publiek? Ik heb me door andere amateurclubs laten informeren dat bekerwedstrijden tegen profclubs mét publiek 75.000 tot 100.000 euro extra in het laatje kan brengen. Schuif de eerste bekerronde een week of zes vooruit."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!