Corona geconstateerd bij FC Groningen: ''Iedereen is nu nieuwsgierig''

0
Corona geconstateerd bij FC Groningen: ''Iedereen is nu nieuwsgierig''

In aanloop naar het duel tussen FC Groningen en FC Utrecht, dat zondag gespeeld wordt, kampt de thuisploeg met een flink probleem. Maar liefst vier personen die deel uitmaken van de A-selectie zijn positief getest op het coronavirus, maakte de club uit het noorden vandaag bekend.

"Dinsdag werd iedereen rondom het eerste elftal getest. Uit die test kwamen dus vier besmettingen aan het licht", schrijft RTV Noord. Het gaat om assistent-trainer Adrie Poldervaart, reservekeeper Jan de Boer, hoofdperformance Wouter Frenken en clubarts Reinoud Brouwer.

De maatregelen zijn inmiddels flink aangescherpt, vertelt hoofdtrainer Danny Buijs aan de regionale omroep. "Mensen die bijvoorbeeld geen directe functie op het veld hebben, werken thuis en komen niet meer op de afdeling", laat hij weten.

"Binnen dragen we overal mondkapjes, we eten gespreid en alle besprekingen doen we in kleinere groepjes. Iedereen is nu nieuwsgierig of hij het ook heeft opgelopen", vervolgt Buijs. RTV Noord weet dat vrijdag iedereen opnieuw getest zal worden. Een dag later zal bekend worden of de corona-uitbraak eventuele gevolgen voor de wedstrijd van zondag heeft.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!