VIDEO | FC Groningen krijgt in slotminuten deksel op de neus en verliest Buijs hekelt transfers: ''Vorig jaar is ook een mooi voorbeeld'' Vier FC Groningen-spelers ontvangen een onvoldoende na nederlaag Teleurgstelde Buijs: ''Dat kan je die jongens niet kwalijk nemen'' 'Real Madrid informeert naar FC Groningen-flop'

Antonia in de fout als rechtsback: "Dat is het risico wat je neemt als trainer''

( 1 reacties)
Antonia in de fout als rechtsback: "Dat is het risico wat je neemt als trainer''

Jarchinio Antonia speelde gisteren tegen FC Twente niet zijn beste wedstrijd op de voor zijn doende ongebruikelijke rechtsbackpositie. Vooral bij de 0-2 van Twente-spits Unal ging de gelegenheidsverdediger lelijk in de fout.

“Kan je hem daar de schuld van geven, omdat het een buitenspeler is geweest”, vraagt Ronald de Boer zich hardop af in het FOX Sportsprogramma ‘Dit was het weekend'. “Hij laat hem aannemen en in plaats van er kort bovenop te zitten stapt hij gewoon achteruit. Hij weet het daarna zelf ook wel, maar om hem daarvoor verantwoordelijk te houden…”, aldus de analist.

Kenneth Perez valt zijn collega-analist bij: “Dit is het risico wat je neemt als je als trainer hem rechtsback zet. Dan wil je waarschijnlijk andere dingen zien van zo’n jongen, dan wil je hem aanvallend graag zien. Maar daar kwam die niet aan toe en in de rust werd hij dan ook gewisseld.”

Antonia leek er sowieso niet echt met zijn hoofd bij. “Als de beelden kloppen dan leek het alsof hij 3, 4 minuten voor de wedstrijd zijn schoenen was vergeten op de bank. Ik heb genoeg trainers gehad die zeiden als je er niet klaar voor bent buiten het veld dan ben je ook er ook niet klaar voor binnen de lijnen”, aldus Perez.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 22 Aug 2016 om 15:15
    De Fc is niet in de positie om te experimenteren. Daarnaast is het ook nog tegen Twente. Dat is van oudsher een beladen duel en is veel rivaliteit! Denk dat Faber daar niet bij heeft stil gestaan. Vind ook dat je Antonia dit persoonlijk niet kwalijk kan nemen. Dat zou nog te proberen zijn als vervanger van Hateboer. Alleen zet Faber Hateboer ook nog even in het centrum. Dan speel je met Memevic en Davidson eigenlijk met 1 echte
vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›