VIDEO | FC Groningen krijgt in slotminuten deksel op de neus en verliest Buijs hekelt transfers: ''Vorig jaar is ook een mooi voorbeeld'' Vier FC Groningen-spelers ontvangen een onvoldoende na nederlaag Teleurgstelde Buijs: ''Dat kan je die jongens niet kwalijk nemen'' 'Real Madrid informeert naar FC Groningen-flop'

''Kwaliteit rendeert alleen als die wordt gestut op de juiste mentaliteit''

( 0 reacties)
''Kwaliteit rendeert alleen als die wordt gestut op de juiste mentaliteit''

FC Groningen verloor zondagmiddag ook de derde wedstrijd van dit seizoen en is daardoor hekkensluiter in de Eredivisie. FC Twente was zondag met 3-4 te sterk voor de ploeg van trainer Ernest Faber. Verslaggever Peter Wekking vond het verrassend dat FC Twente drie punten pakte in Groningen.

"FC Twente versloeg FC Groningen vooral op het basale aspect van instelling", schrijft hij in Voetbal International. "De Groningers beschikken over een kwalitatief betere selectie, versterkten zich met Samir Memisevic, Tom van Weert, Ruben Jenssen en Jason Davidson flink en de nieuwe coach Ernest Faber kon gevestigde aanvallers als Bryan Linssen, Albert Rusnák en Danny Hoesen op de bank laten beginnen. Maar kwaliteit rendeert alleen als die wordt gestut op de juiste mentaliteit en na nederlagen tegen Feyenoord en Excelsior begon FC Groningen weer zonder lef en passie."

"FC Twente voetbalde in Groningen met het venijn van een team dat wil overleven", vervolgt Wekking. "De Enschedeërs waren scherper in de duels, zuiverder aan de bal en daardoor lange tijd dominant. De inhaalrace die Groningen na rust eruit perste, was onvoldoende voor een punt", aldus de verslaggever, die al vreest voor het komende uitduel met PSV.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›