Robben baalt en schept duidelijkheid: ''Realistisch blijven''

0
Robben baalt en schept duidelijkheid: ''Realistisch blijven''

FC Groningen moet het de komende weken doen zonder Arjen Robben. De routinier kampt nog steeds met pijntjes en wil in alle rust weer volledig wedstrijdfit worden.

Zowel de staf als Robben wil duidelijkheid scheppen. Elke week reist weer de vraag of de buitenspeler gaat spelen. "Voor de trainer en mijn medespelers is het ook niet leuk dat het bijna elke week over mij gaat, terwijl ik er niet bij ben."

Robben gaat werken aan een comeback. "Ik ga niet ontkennen dat het op dit moment even wat tegen valt. Ik had gehoopt al in meer wedstrijden een aandeel te hebben gehad, maar na een aantal kleine pijntjes achter elkaar is de realiteit dat het niet zo is."

"We zijn er aan begonnen, zonder garanties. Het zouden 1, 20 of 0 wedstrijden kunnen worden. Voorlopig staan we op 2 wedstrijden, zonder een volledig duel. Dat is wel een tegenvaller, maar het was opvallender geweest als ik alle 7 wedstrijden 90 minuten had gespeeld", zegt Robben op de website van FC Groningen.

De buitenspeler begrijpt de twijfels van critici. "Natuurlijk. Er zullen vast reacties zijn in de zin van: ‘Wat is die jongen aan het doen?’ En zelf heb ik die gedachte heus ook wel eens: ‘Heeft dit nog zin? Is er nog genoeg toekomstperspectief?’ Het moet natuurlijk wel leuk en realistisch blijven. De hobbels zijn niet leuk, maar horen er wel bij. We gaan er nog steeds voor, zonder garanties", aldus Robben.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!