Matusiwa in Jong Oranje: ''Die speelt een heel sterk seizoen''

0
Matusiwa in Jong Oranje: ''Die speelt een heel sterk seizoen''

Erwin van de Looi heeft er voor gekozen om Azor Matusiwa bij Jong Oranje op te roepen als vervanger van Ryan Gravenberch, die door Frank de Boer is overgeheveld naar het 'grote' Oranje. De oefenmeester laat Joey Veerman daardoor opnieuw links liggen. 

"Jullie zeggen dat Joey het heel goed doet. Daar ben ik het helemaal mee eens", vertelt hij voor de camera van FOX Sports. "Alleen: ik denk dat jullie onderbelichten hoe Azor (Matusiwa, red.) het doet bij FC Groningen. Die speelt tot nu toe ook een heel sterk seizoen. Dus wat dat betreft verdient hij net zo goed de kans om zich te laten zien bij Jong Oranje", constateert Van de Looi. 

"Azor is er al vaker bij geweest en het heeft ook met bepaalde types te maken: wat zoek je, wat voor wedstrijden verwacht je? Wil je ze nog een keer aan het werk zien? Er zijn allerlei redenen en afwegingen", legt hij uit. "Matusiwa is aanvoerder van FC Groningen, dat heel goed presteert in de competitie en waar hij een belangrijke rol in speelt. Lijkt me prima om hem te selecteren toch?"

Van de Looi heeft ook besloten om Noa Lang thuis te laten. "We moeten keuzes maken en die zijn soms best lastig", geeft hij toe. "We spelen vaak met twee diepe spitsen en twee jongens daarachter, als valse tienen. We hebben nu gekozen voor Kadioglu, Gakpo, Kluivert en Dilrosun. Daar is gewoon heel veel concurrentie", besluit Van de Looi over zijn luxeprobleem. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!