Matusiwa: ''SC Heerenveen wilde me in een gastgezin plaatsen''

0
Matusiwa: ''SC Heerenveen wilde me in een gastgezin plaatsen''

Azor Matusiwa is dit seizoen wekelijks één van de sterkhouders bij FC Groningen. De 22-jarige middenvelder, die als klein ventje begon te voetballen bij HSV Wasmeer in Hilversum, was op jonge leeftijd echter ook al in beeld Feyenoord of SC Heerenveen.

"Ik was toen een jaar of negen. Als ik naar Feyenoord was gegaan, had ik zelf met de trein naar Rotterdam moeten gaan", blikt hij terug in een interview met Voetbal International. "Heerenveen wilde me in een gastgezin plaatsen. Mijn ouders vonden me voor beide te jong. Ik vond dat toen heel jammer, want voetbal was alles voor me. Ik wilde hoe dan ook prof worden", aldus Matusiwa. 

Op zijn 14e werd hij uitgenodigd voor Almere City en twee jaar later pikte Ajax hem op. "Als jonge jongen ben je voor Ajax of Feyenoord. Ik was van kleins af aan Ajax-fan", vervolgt hij. "Ik herinner me de eerste training bij Ajax nog heel goed, want in het positiespel heb ik letterlijk niet één bal geraakt. Het ging zó snel. Ik dacht: Waar ben ik nu beland?! Gelukkig stelden de trainers me snel gerust. Ik was bepaald niet de eerste met die ervaring. Na een paar weken pikte ik aan", besluit Matusiwa opgelucht. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!