Derksen: ''Leuk dat die jongens bij FC Groningen succes hebben''

0
Derksen: ''Leuk dat die jongens bij FC Groningen succes hebben''

Johan Derksen is dit seizoen verrast door de 'provincieclubs' in de Eredivisie. De analist laat zich positief uit over de huidige subtop van Nederland.

"Als je Ajax en PSV even weghaalt, die steken er met kop en schouders bovenuit, dan wordt er bij FC Twente, FC Groningen, SC Heerenveen, AZ en Sparta leuk gespeeld", zegt Derksen bij Veronica Inside. "Zeg maar bij de provincieclubs en Sparta als tweede club van Rotterdam daar wordt leuk gevoetbald met de middelen die ze hebben."

Volgens Derksen is FC Groningen een van de clubs die eruit springt. "Het leuke aan Groningen is dat ze een heel jong management hebben", geeft hij aan. "De algemeen directeur, technisch directeur en trainer zijn allemaal dertigers. Dan denk ik: goh, wat leuk dat die jongens even succes hebben. Anders komt zo'n Hans Nijland weer dat hij FC Groningen groot heeft gemaakt en dat het na hem nooit beter zal worden."

"Bij Vitesse gaat het ook goed. Dat is een rare club met leenspelers van Chelsea", meent Derksen, die in de reden wordt gevallen door presentator Wilfred Genee. "Niet veel meer hoor, het zijn er maar één of twee", aldus Genee. Derksen: "Maar dan zal Chelsea wel wat centjes erin steken. Maar op het ogenblik wordt er goed gevoetbald."

Derksen licht ook FC Twente eruit. "FC Twente heeft er met Ron Jans en Streuer ook iets leuks van gemaakt. FC Twente - AZ was een leuke wedstrijd", besluit Derksen vol lof.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!