''Dat zijn wel indicaties dat het niet lekker gaat bij FC Groningen''

0
''Dat zijn wel indicaties dat het niet lekker gaat bij FC Groningen''

De Nederlandse clubs worden hard getroffen door de coronacrisis. Sportmarketeer Chris Woerts gaf een half jaar geleden nog aan dat de helft van de clubs op omvallen staat, maar vindt dat nu lastig in te schatten.

"Clubs zijn namelijk heel goed in verstoppertje spelen als het gaat om financiën", vertelt Woerts in gesprek met De Stentor. "Maar het is veelzeggend dat SC Heerenveen en FC Groningen, net als FC Twente, mensen hebben moeten ontslaan. Dat zijn natuurlijk wel indicaties dat het niet lekker gaat."

PEC Zwolle leed over vorig seizoen een verlies van 2,5 miljoen euro, maar volgens Woerts hoeven de fans zich geen zorgen te maken. "Als je als club op het bedrag uitkomt dat je hebt begroot, zoals PEC, heb je het in coronatijd juist heel keurig gedaan", meent hij.

"Bovendien is het verlies vergelijkbaar met dat van een club als ADO Den Haag", vervolgt hij. "Het zou bijna een wonder zijn als je als club in deze tijd zwarte cijfers schrijft. Ja, sommige clubs maken wel winst, maar dat zijn schijnwinsten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!