Gudde: ''Wij hebben wat dat betreft meer potentie dan Vitesse en AZ''

0
Gudde: ''Wij hebben wat dat betreft meer potentie dan Vitesse en AZ''

FC Groningen richt zijn pijlen de komende jaren op de subtop van de Eredivisie en wil daarnaast Europa weer in. Onder leiding van algemeen directeur Wouter Gudde moet de weg omhoog ingeslagen worden.

Gudde wil onder andere de transferinkomsten vergroten. FC Groningen verdient structureel minder aan transfers dan SC Heerenveen. "Een terecht punt", reageert Gudde in Voetbal International. "Als je kijkt naar de gemiddelde winstfactor op transfers, zitten wij op de factor 2.0 en Heerenveen op 2.8."

"Dan heb ik het over een periode van twintig jaar, want we hebben dit allemaal doorgerekend van clubs waarmee wij concurreren", legt de algemeen directeur uit. "Heerenveen loopt wat dat betreft flink voor, dus daar willen we vooruit."

FC Groningen heeft het vijfde achterland van Nederland, blijkt uit cijfers van Hypercube, en daar wil Gudde van profiteren. "We hebben een mega-achterland, dat biedt kansen. Wij hebben wat dat betreft meer potentie dan clubs als Vitesse en AZ, het is aan ons dat te benutten", aldus Gudde, die weet dat het stadion niet meer vanzelf vol komt.

"AZ speelt misschien wel het beste voetbal van Nederland, maar het stadion zit niet altijd vol. We moeten stoppen onszelf te zien als voetbalclub en ons veel meer zien als compleet merk. Dat klinkt heel marketing-achtig, maar het is absoluut waar. Je moet alle mensen zien te bereiken", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!