Arts toch tevreden: ''We speelden dwingend in een hoog baltempo''

FC Groningen onder 23 kon dit weekend het goede voorbeeld, dat de selectie van trainer Ernest Faber vrijdag al gaf door maar liefst met 1-5 te winnen bij FC Utrecht, geen goed vervolg geven. De ploeg van Alfons Arts ging met 3-0 onderuit in het Nood-Hollandse Heemskerk tegen ODIN’59.

Op het veldspel van FC Groningen onder 23 was desondanks, zeker in de eerste helft, niet zo veel aan te merken, vond Arts. “We speelden dwingend, in een hoog baltempo en konden daardoor domineren. Maar zowel aanvallend als verdedigend waren we niet alert, niet meedogenloos genoeg", aldus de oefenmeester in het Dagblad van het Noorden.

ODIN trok zich steeds terug, om uit de omschakeling de aanval te zoeken. Dat resulteerde halverwege de eerste helft in de 1-0. “We hadden daar van de week nog zo op gehamerd: scherp blijven bij die omschakelmomenten. Nu leidden we die tegengoal weer zelf in, na dom balverlies van Ajdin Hrustic. Hierna bleven er te weinig man over om goed te kunnen verdedigen."

De jonge Groningers kregen zelf ook voldoende mogelijkheden, maar benutten deze keer op keer niet. “Of de loopactie, of de voorzet was telkens niet zoals het moet.'' Op slag van rust luidde opnieuw dom balverlies (van Jim de Leeuw) de 2-0 in. Met Tim Waterink in de ploeg hoopte Arts op oorlog in de zestien, maar die kwam er te weinig. “We bleven naar de combinatie zoeken toen het zaak was om de bal de zestien in de pompen.'' In blessuretijd maakte ODIN er zelfs nog 3-0 van.

Lees meer:
0 reacties