Faber onderschat Capelle niet: ''Uitgebreide analyse gemaakt van de tegenstander''

FC Groningen-coach Ernest Faber is helder over de doelstelling van de bekerwedstrijd van morgen tegen VV Capelle. “We moeten een ronde verder komen,” weet de FC-trainer. Faber moet het zoals eerder hier gemeld doen zonder het duo Samir Memisevic en Bryan Linssen.

“Beide jongens hebben de vorige wedstrijd tikjes gehad en hebben wat extra herstel nodig,” zegt Faber. “Ik verwacht dat ze voor zaterdag weer beschikbaar zijn.” Faber weet al wie hij als vervangers zal gaan opstellen (Etiënne Reijnen en Albert Rusnak naar verluidt, red.) “We hoeven het niet voor te zeggen, maar het opstellen van de jongens die gaan spelen, ligt in de lijn van de wissels van de laatste duels”, zegt de oefenmeester op de clubsite.

“We nemen veel zelfvertrouwen mee en hebben een goede wedstrijd gespeeld in Utrecht”, kijkt Faber nog even terug op afgelopen vrijdag. “Het positieve moeten we meenemen, de uitvoering was goed en we hebben laten zien dat we het kunnen. Tegen Capelle hebben we daarvoor een mooie nieuwe kans.”

Van onderschatting van de tegenstander is bij FC Groningen absoluut geen sprake. “We hebben beelden bekeken en een uitgebreide analyse gemaakt van de tegenstander. Een bekende van mij heeft afgelopen zaterdag de wedstrijd van Capelle tegen IJsselmeervogels bekeken", aldus Faber. De ploeg verloor in de Derde Divisie Zaterdag, dezelfde competitie als waar FC Groningen onder-23 in uitkomt, op eigen veld met 2-3.

 

Lees meer:
0 reacties