Groningen treft Capelle: ''Fijn om een keer met die instelling het veld in te gaan''

FC Groningen neemt het dinsdagmiddag op sportpark 't Slot op tegen amateurvereniging Capelle. De Capellenaren hopen op een stuntje tegen de de Groningers.

"Maar, dan zijn we afhankelijk van FC Groningen", zo steekt Capelle-trainer Winand van Loon van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat zij het te makkelijk opnemen of dat ze onder hun niveau spelen. Wij zullen allemaal 110 procent moeten zijn om überhaupt een kans te maken. Als we het lang op 0-0 kunnen houden, geeft dat ons vertrouwen en gaat dat de tegenstander tegenwerken."

Van Loon weet hoe het werkt. "Ik ben zelf prof geweest bij Volendam, dat toen nog in de eredivisie speelde. Dan moesten we ook wel eens tegen amateurclubs. Nou, dat vinden de meeste profclubs echt niet leuk hoor. Zeker niet als het na een halfuur nog 0-0 staat", vervolgt de oefenmeester. "Het is lekker om tegen een tegenstander te spelen waar je niets tegen te verliezen hebt: Je doet het nooit verkeerd. Fijn om een keer met die instelling het veld in te gaan. We gaan er heel onbevangen in. Ik ga tegen die gasten zeggen: 'Geniet ervan'. We gaan er zeker niet in van 'als we maar met kleine cijfers verliezen", aldus Van Loon. 

Lees meer:
0 reacties