Kritiek op schoeisel Padt: ''Wat kost dat FC Groningen?''

0
Kritiek op schoeisel Padt: ''Wat kost dat FC Groningen?''

Piet Korteweg maakt zich ernstig zorgen over de voetbalschoenen die de spelers dragen. Volgens de 78-jarige 'schoenenprofessor', die 62 jaar werkzaam is in de sporthandel, raken veel spelers onnodig geblesseerd door het dragen van verkeerde schoenen.

"Wielrenners gaan naar de Tour de France met een fiets van vijftienduizend euro. Sébastien Haller speelt bij Ajax op confectieschoenen van tweehonderd euro, zo uit de doos. Leg het mij maar uit", zegt Korteweg, die decennialang profvoetballers van schoenen voorzag. Volgens Korteweg bekommeren spelers zich steeds minder om de functionaliteit van schoenen en dat zorgt voor blessures.

"Spelers komen verkeerd neer, glijden uit, lopen niet goed", constateert Korteweg in Voetbal International. "Ze krijgen last van hamstring, lies, kuit, achillespees. Het gaat maar door. Ik zie het overal gebeuren. Ziyech bij Chelsea, Kevin De Bruyne bij Manchester City, Jayden Oosterwolde bij FC Twente, Arjen Swinkels van VVV. Die jongen gleed weg en ging huilend van het veld met een hamstringblessure."

Na elke speelronde in de Eredivisie belt hij wel met connecties in de voetbalwereld, die hij kent. Zo werd technisch directeur Jan Streuer van FC Twente onlangs opnieuw vermanend toegesproken en belde hij met teammanager Mart van den Heuvel van PSV.

"Mario Götze ligt er nu alweer een week of zes uit bij PSV. Hamstringblessure. Komt door zijn schoenen. Noni Madueke, hetzelfde verhaal. Grote kans dat PSV met die jongens erbij wél wint van Feyenoord en Ajax. Word je wél gewoon kampioen", aldus Korteweg, die meer voorbeelden geeft.

"Sergio Padt glijdt uit op zijn standbeen, Anco Jansen scoort en daardoor gaat FC Emmen door in de beker. Wat kost dat FC Groningen? Zo belangrijk zijn goede schoenen! Ik zie Nick Marsman vier keer uitschieten tegen Fortuna Sittard. Vier keer lag-ie op zijn kont. Schoenen! Die noppen staan verkeerd! Je landt op de buitenkant van je hak, op die plek moet een nop, die corrigeert je voet. Dus niet twee centimeter verderop."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!