De Champions League gaat weer van start

0
De Champions League gaat weer van start

Het is gelukkig weer zover voor alle echte voetbalfans, de Champions League gaat weer van start. Vanwege het enorm hoge niveau is de knock-out fase van het toernooi altijd iets waar talloze fans al tijden naar uit kijken. Het is smullen van de affiches met prachtige wedstrijden. Natuurlijk is ook bij Sportmonda alles ook op de voet te volgen. Wie het toernooi dit jaar gaat winnen is natuurlijk nog niet duidelijk, maar er zijn wel weer een aantal ploegen die we als favorieten of goede kanshebbers mogen bestempelen. Dit komt vooral door hun goede resultaten en blakende vorm in de voorbije periode.

Favorieten voor de winst
Na een ijzersterk seizoen lijken de meeste kenners Bayern München weer goede kansen toe te dichten. De Zuid-Duitse grootmacht was pas het tweede team ooit wat alle zes mogelijke prijzen in een seizoen wist te pakken. Het is daarom boeiend om te gaan kijken of ze dat kunststukje kunnen gaan herhalen. Daarnaast zijn er nog een aantal clubs die een goede kans lijken te hebben. Daaronder vallen bijvoorbeeld Manchester City en Paris Saint-Germain. Zij hebben eigenlijk altijd wel een sterke selectie, maar wisten het beiden nog nooit voor elkaar te krijgen het meest prestigieuze toernooi voor clubs te winnen.

Mooie wedstrijden
In de achtste finale staan er alvast een aantal echte krakers op het programma. Genoeg voor de echte liefhebber om reikhalzend naar uit te kijken. Het tweeluik tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain is er daar zeker een van. De Catalaanse grootmacht werd vorig jaar nog kansloos uitgeschakeld in de halve finale. Dat zullen ze ongetwijfeld niet nog een keer gaan laten gebeuren. Nog een paar mooie affiches zijn onder andere Liverpool FC tegen RB Leipzig, Atlético Madrid tegen Chelsea en Borussia Dortmund tegen Sevilla FC. Er weet ieder jaar wel een team te verrassen door het verder te schoppen dan de meeste mensen verwacht hadden. 

De finale
Aan het eind van een lang seizoen volgt de finale, tussen de twee clubs die het zo ver hebben weten te schoppen. Die zal in 2021 op 29 mei gaan plaatsvinden. Het zal nog even duren voordat we precies weten wie er tegenover elkaar staan, maar de datum staat alvast. Dit keer zal deze speciale wedstrijd worden afgewerkt in het Olympisch Stadion van de Turkse stad Istanbul. Het beloofd in ieder geval alvast een waar spektakel te worden.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!