FC Groningen informeerde naar Polter: ''Ik was transfervrij''

0
FC Groningen informeerde naar Polter: ''Ik was transfervrij''

Fortuna Sittard is onder Sjors Ultee aan een indrukwekkende opmars bezig en de 29-jarige Sebastian Polter is dit seizoen één van de sterkhouders bij de nummer negen van Nederland. In de zomer had hij de clubs nog voor het uitkiezen. 

"Ik was transfervrij en sprak met diverse clubs, trainers en directeuren", blikt hij terug in gesprek met Voetbal International. "Hamburger SV, Sankt Pauli, FC Nürnberg, FC Köln. Die clubs wilden mij wel, maar het duurde me allemaal wat te lang", aldus Polter. 

"Ik wilde niet wachten, ik wilde een hele voorbereiding draaien", vervolgt hij. "Vanuit het buitenland was ook volop interesse. Dubai, China; daar kon ik echt héél veel geld verdienen. Maar dat zijn clubs waar je naartoe gaat als je carrière erop zit. En ik ben pas 29. Ook Nederlandse clubs informeerden. FC Twente, FC Groningen, Vitesse", verklapt de Duitse centrumspits. 

"Maar op dat moment had ik voor mezelf al bepaald dat ik naar Fortuna wilde, ook vanwege de connectie met Kevin", wijst hij op toenmalig trainer Kevin Hofland. "We hadden een heel positief eerste telefoongesprek, daarna bleef hij me bellen en sms'en. Een club en een competitie boeien mij niet zoveel, ik wil voelen dat een coach mij wil. En dat gevoel gaf Kevin me direct", besluit Polter.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!