'Danny Buijs moet gewoon drie wedstrijden schorsing krijgen''

Fardau Wagenaar, clubwatcher van Heracles Almelo, heeft met verbazing gekeken naar de actie van Danny Buijs bij FC Groningen tegen FC Emmen. De hoofdtrainer van de noordelingen gooide wat olie op het vuur door FC Emmen-verdediger Glenn Bijl vast te grijpen.

"Wat deed hij nou weer?", vraagt Wagenaar zich hardop af in De Ballen Verstand, een voetbalpodcast op Tubantia. "Ik weet niet of ik nu genuanceerd een verhaal ga vertellen, maar hij geeft gewoon een judorol. Die speler (Glenn Bijl, red.) werd gewoon over zijn heup gegooid en vervolgens zegt Buijs: 'Ik heb hem niet geslagen ofzo'", zegt Wagenaar vol verbazing.

Wagenaar kan het nog steeds niet begrijpen. "Ik vind dat hij gewoon drie wedstrijden schorsing moet krijgen. Ik vind het écht ongelooflijk. En dan staat hij ook nog met zo'n grote glimlach na afloop voor de camera. Dat kan toch niet..", vervolgt Wagenaar, die bijval krijgt van Leon ten Voorde. "Dit hoort ook wel een beetje bij een derby. Ik ben normaal totaal niet van al die ophef, maar dit werd wel heel erg stilletjes afgedaan."

"We zijn niet roomser dan de paus, we hebben allemaal weleens in emotie langs de lijn gestaan of gevoetbald en zijn allemaal weleens uit de bocht gevlogen. De adrenaline giert je door het lijf en dan denk je de volgende dag: 'Wat stelde ik me nou weer aan?' Maar een trainer blijft van spelers af, dat kan echt niet. Als club zou ik er wel iets van vinden", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties