Tibbling valt buiten de boot: ''Ga er alles aan doen om me terug te knokken''

Simon Tibbling is zijn plaats in het elftal van FC Groningen kwijtgeraakt. Trainer Ernest Faber heeft in de eerste competitieweken het vertrouwen gegeven aan Tom Hiariej. En die heeft de kans die hem is geboden met beide handen aangegrepen. Tegen Heracles werd hij zaterdag gekozen tot 'man of the match'.

“Je mag me met mijn uitverkiezing feliciteren", zei Hiariej tegenover het Dagblad van het Noorden, “Maar ik sta hier met een teleurgesteld gevoel. Thuis tegen Heracles wil je het laten zien, veel scoren, maar dat is niet gebeurd. Zonde. We hadden net als in onze vorige huiswedstrijd tegen Sparta moeten winnen.”

Tibbling (22) op zijn beurt mocht nog tien minuten meedoen als rechtsbuiten en zijn lichaamstaal verraadde dat hij maar moeilijk met de situatie kan omgaan. “Ik ben het niet gewend dat ik niet speel", zegt hij. Veel meer wilde hij er niet over kwijt.

De jonge Zweed werd op de Olympische Spelen ziek en moest bij terugkeer in Groningen ook nog een duel afzeggen vanwege een griepje. “Nu ben ik fit en ik ga er alles aan doen om me terug te knokken. Iets anders kan ik op dit moment ook niet doen”, aldus Tibbling.

Lees meer:
0 reacties