Beukema op weg naar FC Groningen? ''Dan zie ik geen plafond''

FC Twente en FC Groningen zaten onlangs op de tribune voor Sam Beukema. De 22-jarige verdediger maakt dit seizoen indruk bij Go Ahead Eagles en heeft over belangstelling niet te klagen. De kans lijkt groot dat Beukema komende zomer vertrekt uit Deventer.

"Ik durf niet te zeggen hoe het gaat lopen", lacht de centrumverdediger in gesprek met Voetbal International. "Tegen mijn vader heb ik gezegd: ik hoef nu niet zoveel te horen, omdat ik eerst wil doorknallen met Go Ahead. Pas als clubs echt concreet zijn, dan hoor ik het wel. Soms is het lastig. Mijn vader is trots en die kan ook niet alles voor zich houden, haha."

Beukema wil eerst goed afsluiten bij Go Ahead Eagles, maar de interesse uit binnen- en buitenland is er. Zo zou de nieuwe Feyenoord-trainer Arne Slot in hem zelfs de jongere versie van Eric Botteghin zien. Beukema sluit een langer verblijf bij Go Ahead Eagles echter ook niet uit.

"Als aanvoerder met Go Ahead in de Eredivisie zou natuurlijk óók fantastisch zijn", geeft hij aan. "Bang ben ik nergens voor. Nee, ook niet als Feyenoord voor mij komt. Zo'n stap die Perr Schuurs maakt, van Fortuna naar Ajax, waarom zou ik zoiets niet kunnen? Of het wel of niet met een tussenstap is, ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat er nog veel meer in het vat zit."

"Ik denk ook dat ik als ik heb geproefd van een hoger niveau, ik het karakter heb ten koste van alles te slagen. Ik ben zo leergierig en eager om te blijven investeren in mezelf. Dan zie ik geen plafond", besluit Beukema, die nog een contract tot medio 2023 heeft.

Lees meer:
0 reacties