Voormalig Groningen-speler uit RvC KNVB: ''Ben zelden voortijdig gewisseld''

In navolging van Johan Lokhorst en Ger Vermeulen heeft ook Johan de Kock aangekondigd per direct af te treden als lid van de raad van commissarissen bij de KNVB, dat meldt de Nederlandse voetbalbond op de officiële website.

"De interne en externe machtsstrijd, de aanhoudende druk en de daarbij gepaard gaande discussies, die op geen enkele wijze voetbal gerelateerd zijn, hebben mij deze beslissing doen nemen", aldus De Kock, die tussen 1984 en 1987 bijna 80 wedstrijden voor FC Groningen speelde. "In mijn zeventienjarige loopbaan als betaald voetballer ben ik zelden voortijdig gewisseld, dit voelt als een verlies."

De Kock hoopt dat het weer goed komt met de voetbalbond. "De overgebleven commissarissen van de KNVB wens ik veel wijsheid en sterkte in de voorzetting van de lopende zaken. Ik ben er van overtuigd dat de ingeslagen weg naar een open en publieksvriendelijke KNVB, waarbij meer transparantie en servicegerichtheid, uiteindelijk zal leiden tot een optimale voetbalorganisatie", aldus de oud-speler van FC Groningen.

Simon Kelder en Henk Kivits blijven nog aan tot de eerstvolgende algemene vergadering betaald voetbal. In verband met het aftreden van drie van de vijf leden van de RvC is het bestuur betaald voetbal van mening dat op zo kort mogelijke termijn de procedure moet worden opgestart om te komen tot de benoeming van nieuwe leden van de raad van commissarissen opdat deze weer uit vijf personen zal bestaan. In verband met het zo spoedig mogelijk voorzien in de vacatures heeft de RvC een buitengewone AVBV belegd op 13 oktober.

Lees meer:
0 reacties