Buijs: ''Hoop dat we de titel van Ajax officieel kunnen maken''

0
Buijs: ''Hoop dat we de titel van Ajax officieel kunnen maken''

FC Groningen gaat zaterdagavond op bezoek bij PSV. Trainer Danny Buijs wil PSV meer pijn doen in de strijd om de bovenste plekken. De oefenmeester hoopt dat Ajax zondag kampioen kan worden.

"Ik had verwacht dat PSV echt tot het einde mee zou doen om de titel. Nou, dat lijkt nu wel gespeeld", zegt Buijs tegenover FC Groningen TV. "De titel lijkt naar Ajax te gaan. Ik hoop dat we dat dit weekend officieel kunnen maken, want dat betekent dat we een resultaat halen in Eindhoven. Dan moet Ajax trouwens zelf nog wel even winnen."

Buijs denkt wel dat FC Groningen het nodige geluk nodig heeft tegen PSV. "De speelwijze van PSV is duidelijk en ze hebben enorm veel kwaliteit met Malen, Gakpo, Dumfries, Max, Zahavi en Götze. Maar wij gaan er alles aan doen om een zo goed mogelijke teamprestaties neer te zetten", aldus de trainer van FC Groningen.

Buijs was in 2006 nog speler toen PSV tegen FC Groningen kampioen werd. "PSV had voldoende aan een punt om kampioen te worden en wij hadden dat punt nodig om ons te handhaven voor de plekken die play-offs voor de Champions League opleverden. Na een uur stond het 1-1 en toen hadden beide ploegen zoiets van het is mooi zo. Helaas voor ons kan PSV morgen niet kampioen worden, anders had zo'n scenario zomaar weer voorbij kunnen komen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!