Robben in Oranje? ''Emmen tegen FC Groningen is een ander niveau''

0
Robben in Oranje? ''Emmen tegen FC Groningen is een ander niveau''

Arjen Robben was afgelopen weekend belangrijk voor FC Groningen en direct kwam de discussie op gang of de 37-jarige aanvaller alsnog met het Nederlands elftal mee moet naar het EK.

Sander Boschker, met 39 jaar de oudste Oranje-debutant, maakte het WK van 2010 mee als derde doelman. De keeperstrainer van FC Twente zou Robben echter niet meenemen naar het EK. "Ik snap de hele discussie niet zo goed", reageert Boschker in de Volkskrant.

"Hij speelt een goede wedstrijd en plots moet hij weer in het Nederlands elftal", vervolgt Boschker. "Ik vind het prachtig dat hij het EK als zijn stoutste droom heeft, dat kenmerkt de liefhebber in hem, maar laten we wel reëel blijven. Ik snap wel dat De Boer een terugkeer op dit moment uitsluit."

Robben speelde dit seizoen nog geen volledige wedstrijd, maar wist zich zondag wel te onderscheiden met twee assists. "Emmen tegen Groningen is wel van een ander niveau dan met het Nederlands elftal actief zijn op het EK", relativeert Boschker. "Iedereen weet hoe blessuregevoelig Robben is. De vraag hoe fit hij daadwerkelijk is, kunnen we na een wedstrijd niet beantwoorden."

Boschker snapt wel dat Robben met zijn ervaring iets kan toevoegen. "Als ervaren speler heb je sneller door wanneer je de boel moet opnaaien en spelers moet geruststellen, omdat je weet wat er wel en niet kan gebeuren. Maar ik weet zeker dat bij Oranje genoeg spelers op internationaal topniveau spelen die weten hoe het werkt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!