''Als ik moet kiezen tussen Babel of Robben, dan weet ik het wel''

0
''Als ik moet kiezen tussen Babel of Robben, dan weet ik het wel''

Barry van Galen vindt dat Arjen Robben met Oranje mee moet naar het EK. Dat de aanvaller zondag pas zijn eerste duel vanaf het begin speelde kan volgens de oud-voetballer juist een voordeel zijn.

"Voor mijn gevoel kan Robben de meest fitte Oranje-speler van allemaal zijn", reageert Van Galen in De Telegraaf. "Iedereen heeft een loodzwaar seizoen achter de rug, maar hij niet. Robben heeft amper gespeeld, maar wél veel getraind. Hij is topfit. Als hij nu nog een paar wedstrijden speelt, ook in de play-offs, dan is hij niet alleen fit, maar heeft hij nog ritme ook. Dan is hij er helemaal klaar voor."

"Als ik zou moeten kiezen tussen Babel of Robben, dan weet ik het wel. Dan zeg ik honderd procent Robben", vervolgt hij. Voor alles wat hij gedaan heeft, maar bovenal vanwege de intense beleving die hij brengt. Er zijn echt maar een paar toppers die dat pure fanatisme in zich hebben en Robben is er daar één van."

Volgens Van Galen kan de ervaring van Robben erg belangrijk gaan worden. "Ervaring is echt belangrijk op een EK. Het gaat erom dat er een hechte eenheid ontstaat, dat je als groep een klikt krijgt. Je hoeft niet iedere training honderd metertjes te sprinten, of een duurloop af te werken. In principe is iedereen fit."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!