''Dat geluk gaat Robben nooit vinden bij het Nederlands elftal''

0
''Dat geluk gaat Robben nooit vinden bij het Nederlands elftal''

FC Groningen won afgelopen weekend met 0-4 (!) op bezoek bij FC Emmen en Arjen Robben nam twee assists voor zijn rekening. Nico Dijkshoorn hoopt echter niet dat de ervaren vleugelaanvaller nog bij het Nederlands elftal gaat spelen. 

"Ik ben fel tegen een terugkeer van Arjen Robben bij Oranje. Om diverse redenen. Het zal zijn carrière vernietigen", schrijft hij in het weekblad van Voetbal International. "Nu is hij de man die het winnende doelpunt maakte in een Champions League-finale, de man die dreigde naar buiten, naar binnen gleed en met links de bal in de verre hoek krulde. Dat moet zo blijven", aldus Dijkshoorn. 

"Arjen moet niet de man worden die in de kwartfinale van het EK een warming-up doet van twintig minuten en dan nog vier minuten mag proberen iets te forceren", adviseert hij. "Arjen moet ook niet de man worden die jonge spelers bij de hand neemt. Dat heeft iets pathetisch. Qua uiterlijk klopt het."

"Hij ziet er al vanaf zijn veertiende uit als mijn opa, maar het zou alles zoveel minder mooi en romantisch maken: Robben die steeds maar een kwartier kan meespelen en die we dan naast Frank de Boer motiverend in zijn handen zien klappen. Dat wil niemand. Ik wil ook niet de aankomst van de weer geselecteerde Robben in Zeist zien", vervolgt Dijkshoorn. 

"Niet doen, in een auto komen aanrijden, even stoppen bij een slagboom en daarna aan 149 journalisten uitleggen dat je de uitnodiging niet kon weigeren. Juist wél weigeren. Frank uitleggen dat je het zo naar je zin hebt en dat je gewoon nog een jaartje naar je werk wilt fietsen. Dat het zo lekker overzichtelijk is nu. Ze snappen het als je niet speelt en ze zijn dolgelukkig als je wél speelt. Dat geluk gaat Robben nooit vinden bij het Nederlands elftal", legt hij uit. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!