Buijs over 'thuisvoordeel' FC Utrecht: ''Dat mag er gewoon zijn''

0
Buijs over 'thuisvoordeel' FC Utrecht: ''Dat mag er gewoon zijn''

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft er geen probleem mee dat er supporters welkom zijn tijdens de play-offs. De Groningers spelen woensdagavond in De Galgenwaard tegen FC Utrecht voor een plek in de finale. Normaal gesproken zou er ook een return zijn, maar die wordt dit seizoen niet gespeeld.

"Dat thuisvoordeel mag er van mij gewoon zijn, dat is de beloning voor het hoger eindigen op de ranglijst", reageert de trainer in gesprek met Voetbal International. "Als je de play-offs wilt winnen, moet je met die omstandigheden zien om te gaan. Als je dat niet kunt, verdien je het sowieso niet om te winnen."

Buijs vervolgt zijn verhaal: "Ik zie het sowieso als positief dat het seizoen voor de winnaar van de play-offs één week korter duurt dan gebruikelijk, doordat beide ronden over één duel gespeeld worden. Dat zorgt er namelijk voor dat de winnaar een week langer de tijd heeft om zich voor te bereiden op de start van het Europese avontuur, dat al heel vroeg begint. Daar zou je de kansen op Nederlands succes in Europa mee kunnen vergroten en daar lijkt me daar helemaal niets mis mee."

Buijs denkt dat zijn ploeg gewaagd is aan FC Utrecht. "Tijdens het reguliere seizoen hebben we twee keer gelijkgespeeld tegen ze, met de aantekening dat ik hen beide keren voetballend iets beter vond. "Maar die wedstrijden hebben wel aangetoond dat we de wedstrijd onze kant op moeten kunnen trekken. Dat is mijn overtuiging vooraf in elk geval. Of ons dat lukt, zal moeten blijken", aldus de oefenmeester.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!