Jans: ''Qua faciliteiten had Emmen het toen beter voor elkaar''

0
Jans: ''Qua faciliteiten had Emmen het toen beter voor elkaar''

Ron Jans begint aan zijn tweede jaar als hoofdtrainer van FC Twente. De 62-jarige oefenmeester heeft er al een flinke loopbaan opzitten, die begon in het seizoen 2002/2003 bij FC Groningen. Hij was daarvoor assistent-trainer bij FC Emmen.

"Dat wekte nogal verbazing in den lande. Ook bij mezelf trouwens", blikt Jans lachend terug in Voetbal International. "Toen ik aan de klus begon, stond FC Groningen stijf onderaan, met slechts één punt uit acht wedstrijden. Erin blijven was de opdracht, hóé maakt niet uit. Met veel gesprokkel, hangen en wurgen is het ons gelukt."

Jans vond de werkomstandigheden in het Oosterpark profvoetbal onwaardig. "Qua faciliteiten had Emmen het toen beter voor elkaar", meent Jans. "FC Groningen had werkelijk overal op bezuinigd. Als gevolgd van de degradatie, maar ook doordat de club inzette op een nieuw stadion. Om die reden werd er nergens meer in geïnvesteerd."

De huidige trainer van FC Twente bleef jaren bij FC Groningen en behaalde met die club uiteindelijk zelfs Europees voetbal. "Voor mij is de hele periode als trainer van FC Groningen een hoogtepunt. Ik heb de kans gekregen als coach mee te groeien met de ontwikkeling van de club. Toen ik later op die periode ben gaan terugblikken, is pas echt gaan doordringen wat er toen is gebeurd", aldus Jans.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!