FC Groningen verdiende tientallen miljoenen: ''Opvallend goed''

0
FC Groningen verdiende tientallen miljoenen: ''Opvallend goed''

De coronacrisis heeft ook haar sporen achtergelaten in het Nederlandse voetbal. De clubs haalden een stuk minder geld binnen aan transferinkomsten dan voor corona. Met name Feyenoord en Vitesse presteerden slecht. De schade bij FC Groningen valt gelukkig mee.

"Behalve PSV, AZ en Ajax incasseerden ook subtoppers als FC Utrecht en FC Groningen meer dan Feyenoord op de transfermarkt, waarbij de Groningers opvallend goed scoorden met 10 miljoen euro aan inkomsten", schrijft Jeroen Kapteijns in De Telegraaf.

"Opgedroogde transferopbrengsten hebben vaak grote sportieve gevolgen", weet de verslaggever. "Zo boerden SC Heerenveen (46,80 miljoen), FC Utrecht (37,65 miljoen) en FC Groningen (34,55 miljoen) de afgelopen vijf zomers naar behoren op de spelersmarkt."

Niet alle Nederlandse clubs hebben een goede zomer achter de rug. "De verschillen tussen clubs zijn gigantisch, net als de verschillen tussen de zomer- en winterverkopen. De afgelopen vijf seizoenen bedroegen de gemiddelde winterinkomsten nog geen 10 procent van de opbrengsten uit zomertransfers", aldus Kapteijns.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!