Getergde Rusnak tevreden: ''Beide aanvallen begonnen wel bij mij''

FC Groningen won dan afgelopen zondag eindelijk zijn eerste thuiswedstrijd. Met drie nieuwe spelers in de voorste linie was de ploeg van Ernest Faber een uitgeblust AZ, dat duidelijk nog 90 minuten Europees voetbal van donderdag in de benen had, duidelijk de baas. Vooal de creatieve inbreng van Albert Rusnak was daar debet aan. De Slowaak mocht van Faber eindelijk weer eens vanaf het begin meedoen.

De kleine middenvelder stond direct aan de basis van zowel de eerste als de tweede treffer. "Er waren natuurlijk ook anderen bij betrokken. Maar beide aanvallen begonnen wel bij mij. En zo vaak hebben we nog niet gescoord" aldus een lachende Rusnák na afloop in het Algemeen Dagblad.

Faber gaf tot dan toe het vertrouwen aan Oussama Idrissi en Mimoun Mahi. "We speelden met échte vleugelspelers, terwijl ik meer een middenvelder ben", vervolgt Rusnák. "Het liefst sta ik op '10' of op '8', want daar krijg je de meeste ballen. En iedereen weet dat ik goed ben met de bal aan mijn voet. Hoewel dit niet mijn favoriete positie is (Rusnák speelde aan de linkerkant van het middenveld), heb ik laten zien dat ik ook hier kan spelen."

De Slowaak liep de afgelopen weken boos en gefrustreerd rond, omdat hij maar niet aan spelen toekwam. "Maar ik probeerde kalm te blijven en te wachten op mijn kans. We krijgen nu een periode met veel wedstrijden, waarin ik veel wil voetballen. En volgens mij kan ik over het duel met AZ wel tevreden zijn."

Lees meer:
0 reacties