FC Groningen wil beginnen met vrouwenvoetbal: ''Kansen bieden''

0
FC Groningen wil beginnen met vrouwenvoetbal: ''Kansen bieden''

FC Groningen gaat de mogelijkheid onderzoeken of de club kan beginnen met vrouwenvoetbal, zo meldt de Trots van het Noorden op de eigen kanalen. FC Groningen wil met een vrouwenvoetbalafdeling jonge, talentvolle meiden de kans bieden een professionele voetbaldroom na te jagen.

De 26-jarige Valerie Overkamp is aangesteld als projectleider van het haalbaarheidsonderzoek. Ze wordt daarbij ondersteund door Wouter Gudde, de algemeen directeur van FC Groningen. "Vrouwenvoetbal is mondiaal één van de hardst groeiende sporten", laat Gudde weten op de officiële website van FC Groningen. "In het achterland van FC Groningen hebben jonge meiden geen rolmodellen."

"Wij willen talent inspireren en laten groeien, ook meisjes die dromen van een professionele voetbalcarrière", vervolgt hij. "Wij willen ze die kansen gaan bieden, maar we willen dit wel op een duurzame manier doen. Hiervoor is het nodig dat we goed onderzoek doen naar welke voorwaarden noodzakelijk zijn. Richting het nieuwe voetbalseizoen 2022/2023 willen we inzichtelijk hebben wat er voor nodig is een vrouwenvoetbalafdeling op te starten."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!