Visser: ''Ik zie ook wat FC Groningen en SC Heerenveen betalen''

0
Visser: ''Ik zie ook wat FC Groningen en SC Heerenveen betalen''

Adriaan Visser wil volgens het aangepaste beleidsplan van PEC Zwolle tussen plek 6 en 9 spelen in 2026. De voorzitter laat weten dat de club uit Overijssel in de salarissfeer kan concurreren met clubs als SC Heerenveen en FC Groningen. 

"Kijk, aan FC Twente kunnen wij structureel niet tippen", benadrukt hij in gesprek met Voetbal International. "Jody Lukoki is hier aangeboden, maar die ging voor veel meer geld naar FC Twente. Maar ik zie ook wat Heerenveen en Groningen betalen. Die zitten op maximaal drie ton, dan houdt het wel op. Heracles idem. Dat is het level waar wij ook zijn aanbeland", constateert Visser.

De ervaren preses blijft overigens een voorstander van de BeNeLiga. "Het grote risico is natuurlijk dat een club als PEC niet naar de BeNeLiga gaat en dat je daardoor de affiches kwijt bent tegen de topclubs", vervolgt hij over de duels met Ajax, PSV en Feyenoord. "Maar aan de andere kant, de tragiek voor clubs als PEC is nu dat we bij de competitiestart één ding zeker weten: kampioen worden is onmogelijk."

"Tweede, derde, vierde, vijfde en zesde worden is ook vrijwel uitgesloten. Zevende is het maximaal haalbare", constateert hij. "De Eredivisie is niet alleen opgericht voor Ajax en PSV, maar het gros van de clubs doet nu voor spek en bonen mee. Worden we daar op lange termijn vrolijk van? Het voordeel van een BeNeLiga met daaronder een Eredivisie, is dat PEC kampioen kan worden en incidenteel kan promoveren naar de BeNeLiga. Voor sponsors en supporters lijkt me dat een verrijking."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!