Voormalig financieel directeur FC Groningen in tijdelijke rvc KNVB

De Eredivisie heeft Erik Mulder (foto, met Ron Jans) voorgedragen voor een rol als tijdelijke commissaris bij de KNVB. Mulder was van 2003 tot 2012 financieel directeur van FC Groningen. Mulder neemt de plek in van PSV-directeur Toon Gerbrands die vorige week zijn functie neerlegde toen hij vond dat er door clubs als Ajax, FC Groningen en FC Utrecht aan zijn integriteit werd getwijfeld.

Mulder werd maandagavond naar voren geschoven tijdens een marathonvergadering van de Eredivisie-clubs. Samen met Simon Kelder (namens de Jupiler League) moet hij tot de voorjaarsvergadering van begin 2017 de tijdelijke rvc gaan vormen in Zeist. Zij worden daarbij geadviseerd door John Jaakke (ex-voorzitter Ajax) en Niek-Jan van Kesteren (Eerste Kamerlid voor het CDA). "We gaan mensen spreken in het voetbal en kijken wat het beste is voor de KNVB op langere termijn'', reageert Jaakke in het Algemeen Dagblad. Hij benadrukte dat hij er niet voor Ajax zit.

Deze bestuurders zijn naar voren geschoven door de selectiecommissie met onder anderen Ajax-directeur Jeroen Slop, die vorige week lijnrecht tegenover Toon Gerbrands kwam te staan. Grote afwezige tijdens de bijeenkomst van maandag was dan ook PSV. Op 29 november moeten de clubs hiermee nog wel instemmen tijdens de algemene najaarsvergadering betaald voetbal.

De raad van commissarissen van de KNVB moet wel zeker tot mei verder zonder nieuwe voorzitter. Het is niet gelukt iemand te vinden voor de vacante positie in het toezichthoudende orgaan

Lees meer:
0 reacties