FC Utrecht leert van FC Groningen: ''Onze houding hebben we omgezet''

Woensdag neemt FC Groningen het op tegen Utrecht in de strijd voor een plaats in de volgende ronde van de KNVB beker. Voorafgaand aan dit duel blikt Erik ten Hag, de trainer van de Domstedelingen, vooruit op de officiële website van FC Utrecht.

Volgens Ten Hag heeft de ploeg goed geleerd van de vorige wedstrijd tegen Groningen, toen er thuis een pijnlijke 1-5 nederlaag werd geleden. "Het begint allemaal met je houding, je attitude. Die was de vorige keer tegen FC Groningen aanvankelijk goed, maar niet meer nadat we een tegenslag kregen. Dat was een les. Dat hebben we sindsdien goed omgezet. Op dat vlak maken we stappen."

De coach en het team kijken echter wel met een goed gevoel vooruit naar de midweekse wedstrijd. "We hopen er morgen gesteund door onze supporters een geweldige cupavond van te maken. We weten dat we morgen negentig, of honderdtwintig, minuten hebben om die partij te winnen. Alles wat telt, is dat we die pot naar ons toetrekken. Als het kan, graag met mooi voetbal. Maar als het niet mooi kan, dan maar lelijk", aldus de trainer, die daarmee ook meteen reageert op de kritiek van de afgelopen weken op het matige spel.

FC Utrecht moet het tegen Groningen nog stellen zonder Edson Braafheid en Jeff Hardeveld. Ook de zieke Kevin Conboy en Andreas Ludwig (kampt met liesklachten) zullen er niet bijzijn. Daarentegen is Ramon Leeuwin wel fit genoeg om te spelen in het midweekse bekerduel.

Lees meer:
0 reacties