Utrecht 'favoriete' tegenstander Van Weert: ''Maakt het iets makkelijker in je hoofd''

FC Utrecht lijkt zch te ontpoppen tot de 'favoriete' tegenstander van Tom van Weert. De spits scoorde daar dit seizoen zijn eerste treffer voor FC Groningen tegen de Domstedelingen (1-5 winst) en ook vorig seizoen was hij namens Excelsior drie keer trefzeker in de Galgenwaard. Vanavond staat Van Weert weer in de basis in de bekerwedstrijd tegen de Utrechtenaren.

"Het zegt eigenlijk niks voor morgen (vandaag, red.), maar we gaan wel hopen dat we die lijn door kunnen trekken", aldus de Brabander tegenover RTV Noord. "Tuurlijk weet je als je daar het stadion betreed dat je daar al een paar keer het net hebt weten te vinden, dus dat maakt het net even ietsje makkelijker in het hoofd. Alleen dan moet ik wel de ballen krijgen."

Ook coach Faber neemt het goede gevoel van de 1-5 overwinning mee na de wedstrijd van vanavond. "Je hebt daar gewonnen op een goede manier. Een beetje vergelijkbaar met de afgelopen wedstrijd tegen AZ (2-0 winst, red.). Goed dichtbij elkaar, op de juiste momenten weten te scoren, dat moeten we morgen weer doen."

De bekerwedstrijd in de Galgenwaard begint vanavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. FC Groningen wordt daarbij gesteund door 350 supporters, inclusief de directie en personeel van de club die ook in het uitvak zullen plaatsnemen.

Inclusief onze collega's in totaal 350 supporters in het uitvak in Utrecht. Aanvang 20.00 uur. #knvbbeker

— Hans Nijland (@jdnijland) 26 oktober 2016

Lees meer:
0 reacties