Jeltema realistisch: ''Die laatste plaats was echt wel even slikken''

FC Groningen bevond zich voor de eerste thuiszege, afgelopen zondag tegen AZ (2-0), geheel tegen de verwachting even op de laatste plaats, maar staan nu dertiende op de Eredivisie-ranglijst. Toch was dat voor iedereen die de Trots van het Noorden een warm hart toedraagt wel even schrikken.

“We moeten realistisch zijn, die laatste plaats was echt wel even slikken”, zegt technisch manager Peter Jeltema tegen Voetbal International. "Iedereen bij ons weet dat we een goede groep en een goede staf hebben, maar resultaten in het voetbal zijn gewoon bepalend voor de beeldvorming en sfeer. Daar moet je niet bang voor zijn."

Dat Faber zijn elftal voor de wedstrijd tegen AZ weer helemaal omgooide en met een compleet nieuwe voorhoede op de proppen kwam vindt Jeltema niet zo raar. “Als trainer zoek je toch naar de juiste balans en als je een grote en goede selectie hebt, is die soms wat moeilijker te vinden. Maar ik vind het juist mooi om te zien dat Faber veel mogelijkheden heeft. En als je in topsport zit, weet je dat er dingen veranderen als het een tijdje niet loopt.”

“We spelen nu drie uitwedstrijden op rij (inclusief het bekerduel met FC Utrecht van vanavond, red.) dus over drie weken maken we een nieuwe tussenbalans op.” FC Groningen gaat zaterdag op bezoek in Tilburg bij het Willem II van voormalig trainer Erwin van der Looi. Een week later wacht in Nijmegen NEC, de oude club van coach Ernest Faber.

Lees meer:
0 reacties