Fledderus 'gisse' handelsman? ''Buijs zit met uitgekleed elftal''

0
Fledderus 'gisse' handelsman? ''Buijs zit met uitgekleed elftal''

FC Twente gaat vrijdagavond op bezoek bij FC Groningen en Jeroen Kapteijns ziet dat de ploeg van trainer Danny Buijs dit seizoen een moeizame seizoenstart kent. De 'Trots van het Noorden' wist namelijk nog maar één wedstrijd te winnen in de Eredivisie. 

"FC Groningen staat na zeven duels verrassend voorlaatste. Met Padt, Lundqvist, El Messaoudi, Itakura, Da Cruz, Matusiwa en Gudmundsson zag Buijs zeven potentiële basiskrachten vertrekken, terwijl ook geheim wapen Arjen Robben afzwaaide", schrijft Kapteijns op de website van de Telegraaf. 

"De club deed financieel goede zaken met 10 miljoen euro aan transferinkomsten en technisch directeur Mark-Jan Fledderus profileerde zich als gisse handelsman in de docu ’Het transferwindow van Fledderus’, maar Buijs zit nu wel met een uitgekleed elftal", constateert hij. 

"Op de slotdag van de window werden nog wel vijf nieuwe spelers binnengehengeld, maar die hebben de hele voorbereiding gemist en voor met name het blik Scandinaviërs dat Fledderus heeft opengetrokken, is de overgang aanzienlijk", vervolgt Kapteijns. 

"Het zal tijd vergen voor er weer een soepel draaiend elftal staat", legt hij uit. "En dan zit het ook nog niet erg mee voor Buijs, want bij de nederlaag tegen Vitesse was FC Groningen de bovenliggende partij tot Mike te Wierik moest vertrekken met rood, een prent die een dag later door de tuchtcommissie werd geseponeerd", besluit Kapteijns. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!