Spel FC Groningen ondermaats: ''Zij zullen met iets nieuws moeten komen''

Het spel van FC Groningen was zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (2-0), vooral in de tweede helft en aan de bal opnieuw ondermaats. Dat was ook Wim Masker van de Groninger Gezinsbode niet ontgaan. De clubwatcher pleitte eerder al voor een systeemaanpassing. Hoewel trainer Ernest Faber zijn ploeg in een soort 5-4-1 systeem liet aantreden was dit toch niet zoals pleitbezorger Masker het bedoeld had.

"De verdedigers en de middenvelders – voor zover je ze zaterdag zo kon noemen – ruimden meer op dan dat ze serieus opbouwden. Van goed uitgevoerd countervoetbal viel dan ook niet te genieten", aldus Masker in zijn analyse. "Teleurstellend, want voor de winterstop maakte het spel van FC Groningen nog zo’n hoopgevende ontwikkeling door, als we de matige vertoning tegen Go Ahead Eagles even niet meerekenen."

"Ernest Faber en zijn assistent Marcel Groninger zullen met iets nieuws moeten komen", vervolgt Masker. "Terugkeren naar 4-3-3, met Mimoun Mahi en Oussama Idrissi/ Bryan Linssen als doelgerichte vleugelspelers, of weer 4-4-2 gaan spelen met 4 échte middenvelders. Dat betekent dat Linssen in de strategisch zo belangrijke verbindingslinie plaatsmaakt voor Tom Hiariej of Jesper Drost."

FC Groningen speelt komend weekend opnieuw een uitwedstrijd in Rotterdam. "Was kampioenskandidaat Feyenoord misschien geen geschikte tegenstander voor een systeemaanpassing, degradatiekandidaat Sparta is dat wel", zo is de overtuiging van Masker. 

Lees meer:
0 reacties