Koeman in beeld om Luis Enrique bij Barcelona op te volgen'

Dit seizoen maakt Barcelona een lastig seizoen door. In de competitie heeft de club een achterstand op Real Madrid en dinsdag kreeg de club in de Champions League nog een pak slaag van Paris Saint Germain. De club richt zijn pijlen nu op Ronald Koeman als vervanger van trainer Luis Enrique.

De BBC meldt vandaag dat de Catalanen in de Groninger de ideale opvolger zien van de huidige trainer. Naast Koeman is ook Jorge Sampaoli van Sevilla in beeld bij de club. Ook de trainer van Tottenham Hotspur, Mauro Pochettino, zou benaderd zijn door Barcelona, maar heeft al bedankt voor de rol als trainer.

Ronald Koeman is tegenwoordig trainer van Everton. Na goede resultaten bij Feyenoord en het Engelse Southampton mocht de trainer het proberen in de subtop van de Premier League. Met Everton bekleedt de trainer na 25 wedstrijden de zevende positie. Dit weekend neemt Everton het op tegen nummer laatst Sunderland.

Koeman speelde van 1980 tot 1983 90 wedstrijden voor de Groningers. In de 90 wedstrijden scoorde de bij Groningen als middenvelder spelende voetballer 33 keer. Met Koeman in het team presteerde FC Groningen uitstekend, met als hoogtepunt de vijfde plaats in het seizoen 1982/1983. 

Lees meer:
0 reacties