'Destijds haalden wij Nevland, zoiets is nu volstrekt ondenkbaar geworden''

De traditionele top drie lijkt dit seizoen onverslaanbaar voor de overige vijftien clubs in de eredivisie. De achterstand van nummer vier FC Utrecht bedraagt maar liefst 15 punten op nummer drie PSV. FC Groningen-directeur Hans Nijland plaatst echter een kanttekening. 

"Toch moeten we ook geen overhaaste conclusies trekken", steekt hij van wal in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dit seizoen is het gat inderdaad groot, maar in de afgelopen jaren was dat minder. En vergeet niet: Ajax verspeelde de titel bij De Graafschap vorig jaar. Feyenoord verloor enkele maanden terug nog van Go Ahead Eagles."

Nijland weet echter ook dat het gat alsmaar groter zal worden. "We hadden het er laatst nog over: in 2004 haalden wij Erik Nevland naar FC Groningen, destijds de beste spits van Noorwegen. En transfervrij hè. Hij was 26 jaar oud nota bene. We betaalden hem 180.000 euro per jaar. Zoiets is nu volstrekt ondenkbaar geworden. De concurrentie vanuit het buitenland, de financiële middelen in Nederland, de internationale scouting in heel Europa: totaal veranderd."

Een competitie bestaand uit zestien teams, ziet Nijland echter niet zitten. Volgens hem draagt dit niet bij aan extra spanning. "Ik geloof er niet in dat dat een wezenlijk verschil gaat maken", vervolgt hij. "Ik snap heus dat het beter moet, maar is een kleinere eredivisie dan dé oplossing? Laten we ook koesteren wat we hebben", aldus Nijland.

Lees meer:
0 reacties