Vertrek keepers bij FC Groningen: ''Gaan ons oriënteren op een nieuwe doelman''

FC Groningen neemt na afloop van het huidige seizoen afscheid van twee keepers. Stefan van der Lei en Peter van der Vlag zullen de club deze zomer gaan verlaten. Dat laat algemeen directeur Hans Nijland weten in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

"Wij hadden een optie in het contract van Van der Lei, maar die wordt niet gelicht", steekt Nijland van wal op het digitale thuis van de Groningers. Daarmee zal hij na 13 jaar de club gaan verlaten. Gezien zijn leeftijd – 23 jaar – is het belangrijk dat Van der Lei op eigen benen komt te staan en aan het keepen gaat toekomen in het betaalde voetbal. Bij ons heeft Van der Lei in het doel Sergio Padt voor zich en had hij te weinig perspectief richting de toekomst. Wij gaan ons oriënteren op een nieuwe doelman naast Sergio Padt voor de eerste selectie."

Van der Lei is niet de enige doelman die vanaf volgend seizoen niet meer bij in Groningen zal spelen. "Tevens zullen wij de overeenkomst van Onder-23-keeper Peter van der Vlag niet verlengen. Wij gaan in een later stadium met hem in gesprek over een rol als keepertrainer bij de opleiding van FC Groningen", aldus Nijland.

Helaas komt er een einde als speler bij Fc Groningen nog een paar maandjes knallen en op zoek naar iets nieuws.

— Peter van der Vlag (@PetervdVlag) February 21, 2017
Lees meer:
0 reacties