'Zonder arrogant over te willen komen mag FC Groningen mij dankbaar zijn''

Erwin van de Looi keert zaterdagavond als trainer van Willem II voor het eerst sinds zijn vertrek terug in het Noordlease Stadion. De oefenmeester kijkt uit naar het duel met de Groningers.

"Ik heb er veel mooie herinneringen liggen", vertelt hij in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Het is voor het eerst dat ik vanuit de spelerstunnel de andere kant op moet lopen. Dat zal vreemd aanvoelen." Een lange neus richting FC Groningen trekken? Niets voor Van de Looi. "Ik zou niet weten waarom. Ik heb no hard feelings. Ik heb in mijn laatste seizoen een voorstel voor contractverlenging van de club gehad. Dat heb ik naast me neergelegd, omdat ik ergens anders wilde kijken", vervolgt hij. "Zonder arrogant over te willen komen mag FC Groningen mij dankbaar zijn voor de prestaties die wij hebben geleverd."

Desondanks was er, met name van de supporters, veel kritiek op de speelstijl die Van de Looi in Groningen hanteerde. "Ik heb van die kritiek af en toe wel wat meegekregen, maar ik kan niets met die verhalen. Ik voel het ook niet zo. We hebben in drie jaar heel goed gepresteerd. Ik denk dat de clubleiding direct zou tekenen als ze zo'n cyclus nog eens konden herhalen. Alleen onze deelname aan de Europa League is op een teleurstelling uitgelopen, maar de verwachtingen waren ook veel te hoog gespannen. Dat hebben we communicatief niet goed gemanaged. Het was niet realistisch wat het publiek toen van ons verwachtte", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties