'We proberen op korte termijn nog een speler toe te voegen''

Caspar Dekker is sinds afgelopen zomer hoofd jeugdopleiding bij FC Groningen en sindsdien zijn de resultaten van vrijwel alle jeugdselecties verbeterd. Zelf weigert hij echter om daar de credits voor in ontvangst te nemen.

Plezier staat bij Dekker hoog in het vaandel. “Trainingen moeten uitdagend zijn voor de spelers. We moeten ze leren zelf oplossingen te vinden en hen niet alles aandragen. Dat bevordert hun creativiteit", aldus Dekker in gesprek met de Groninger Gezinsbode.

“In de onderbouw – de teams voor spelers onder 12, 13 en 15 jaar – doen we veel met variatie van ondergronden en laten we onze talenten ook met andere sporten in contact komen. Daar zijn we ‘variatief’ bezig, een woord dat Bote Talsma (trainer onder 15; WM) heeft verzonnen."

In het verleden bestonden de jeugdteams van FC Groningen bijna alleen maar uit Nederlandse jongens, maar daar komt verandering in. “We hebben voor het nieuwe onder 17 één versterking aangetrokken: een Finse jeugdinternational, Oskari Sallinen. We proberen op korte termijn nog een speler toe te voegen aan deze selectie.”

Lees meer:
0 reacties