Jong FC Groningen wint knap bij rentree van Dirk Kuyt

Jong FC Groningen heeft een knappe uitoverwinning geboekt op het Quick Boys van routinier Dirk Kuyt. In een wedstrijd met veel kansen over en weer trokken de Groningers aan het langste eind: 0-2.

In de eerste helft waren er al genoeg kansen in het eerste kwartier. Dirk Kuyt kreeg een kans via een scrimmage en Groningen pegelde een bal op de kruising. Na ruim een halfuur kregen de beloften een aardige kans via een counter en vlak voor rust kon Kuyt opnieuw het doel onder vuur nemen, maar zonder gevolgen.

Na de thee was Breij de grote man bij Jong FC Groningen. In minuut 50 en 63 was de buitenspeler trefzeker voor de beloften. Quick Boys drong daarna logischerwijs aan, maar tot grote kansen kwamen de Katwijkers niet. Jong FC Groningen had in blessuretijd de kans om Dirk Kuyt en co nog dieper in het moeras te duwen, maar uit een counter belandde het schot op de paal. Zodoende bleef het bij 0-2; Quick Boys blijft staan op een tweede plek, Jong FC Groningen stijgt naar de vierde plaats.