Oud-speler Groningen in gesprek met Groningen over contract

Gibril Sankoh is in gesprek met FC Groningen over een terugkeer bij de club. De 35-jarige oud-verdediger kan er assistent-jeugdtrainer worden. Sankoh zette afgelopen jaar een punt achter zijn carrière als profvoetballer.

Sankoh gaat tevens op trainerscursus. Eerder liet de in Sierra Leone geboren verdediger zich eens ontvallen dat hij net zo’n goede trainer wil worden als Ron Jans. Hij beschouwt de huidige technisch manager van FC Groningen als een vaderfiguur. Sankoh ontmoette tijdens zijn periode in Groningen zijn huidige partner. Hij stichtte met haar een gezin in Assen.

"Ik ben nu bezig voor de toekomst. En als FC Groningen voorbij komt om trainer te kunnen worden laat ik dat niet voorbij gaan. Het is de club van m'n leven", vertelt de oud-verdediger in gesprek met RTV Noord. Nadat Sankoh van 2005 tot en met 2010, 150 wedstrijden voor FC Groningen speelde, vertrok hij naar FC Augsburg om drie seizoenen lang te gaan spelen in de Tweede Bundesliga.

Het was de bedoeling dat Sankoh nog minstens een seizoen zou gaan spelen voor hoofdklasser ACV in Assen. Daar zet hij nu per direct een streep door. De komende dagen praat hij verder met FC Groningen over de invulling van zijn trainersschap. 

Lees meer:
0 reacties