'Wat zal Polak gevloekt hebben toen hij de opstelling van Jong FC Groningen zag''

Jong FC Groningen won afgelopen weekend met 5-1 van SJC. De beloften van de noordelingen traden in een sterke opstelling aan en dat zorgde voor vraagtekens bij SJC.

"Wat zal SJC-trainer Sjaak Polak gevloekt hebben toen hij de opstelling van Jong FC Groningen onder ogen kreeg", schrijft Hein ten Berge in het Leidsch Dagblad. "De 'jonge talenten' begonnen met Mateo Cassierra en Uriel Antuna voorin. De Colombiaan Cassierra wordt gehuurd van Ajax. Die andere huurling, de Mexicaan Antuna, staat op de loonlijst bij Manchester City."

Het verschil was daardoor enorm. "De transfersom die Ajax neerlegde voor Cassierra is drie keer de jaarbegroting van een modale eerstedivisieclub als Telstar", weet Ten Berge. "En Antuna zal ook niet voor een paar gratis porties fish and chips naar Engeland zijn gekomen."

"De KNVB beloofde afgelopen jaar de eisen voor beloftenteams te verscherpen. Zo mogen spelers nu niet meer ouder zijn dan 23 jaar. In de praktijk verandert dat niets. Profclubs kunnen nog steeds topspelers opstellen, al is het maar om ze ritme op te laten doen", besluit de journalist.

Lees meer:
0 reacties